loggan

Namn: Maud och Tommy Bjerkhaug
Maud Tommy

Bor: I Småland en liten by som heter Långemåla, ligger ca 3,6 mil sydväst om Oskarshamn.
Husets framsida Huset Hundgården Baksidan

Sysselsättning: Maud är förtidspensionerad på grund av rygg- och led besvär. Tommy jobbar på Scania i Södertälje men söker sig till Scania i Oskarshamn.

Övriga intressen: Maud syr mycket och har olika typer av maskiner som overlock och brodermaskin. Tommy har trav som ett annat intresse och är även ordförande i Svenska Orkidésällskapet, men hundarna har blivit det största intresset genom åren.

Vi är ett par som föder upp Japanska spetsar i hemmiljö. Vi har ett hus med stor trädgård i Småland i ett samhälle som heter Långemåla.
Vårt intresse för hundarna medföljde att vi blev intresserade att börja föda upp hundar men dock i liten omfattning (cirka en kull om året).

Vi har haft denna ras sedan 2000 men började föda upp 2004 och vi har fem tikar och två hanar. Mer om denna ras kan ni läsa på Japanska spetsklubbens hemsida.
För att se bilder på våra avkommor gå in på Tikar och välj den tik du vill se dess avkommor. Våra stora intressen är hundarna och orkidéerna och därav namnet Kovachii som är en typ av Phragmipedium och är den orkidé i det släktet som är nyast upptäckt (namngavs 2002 och uppkallades efter Michael Kovach som fann denna art) och hittades i Peru.